Vlaamse horror: Jonas Govaerts over 'Welp'

, door (sdj)

119
JonasGovaertsVrij
© Johan Jacobs

‘Ik was daar in Toronto zo opgelucht,’ zegt Jonas Govaerts. ‘Ik was blij met iedere gil en iedere lach. Op het moment dat die telefoon rinkelt in de boomhut, was er zelfs herkenningsapplaus van mensen die de ringtone herkenden uit de horrorfilm ‘Suspiria’, van mijn held Dario Argento. Hopelijk levert dat deuntje me geen rechtszaak op, want ik heb niet gevraagd of ik het mocht gebruiken (lacht).’

Govaerts glundert. Terecht. ‘Welp’ is een echte slasherfilm met schattige scoutsjongetjes die in reusachtige mensenvallen worden afgemaakt door de bospsychopaat en zijn hulpje, de bosjongen. Griezelig, soms heel geestig, maar vooral prachtig mooi.

Jonas Govaerts «Het moest ook een eerbetoon zijn aan mijn scoutsjeugd. Ik ben welp geweest, én leider. We hebben het scenario ook op voorhand voorgelegd aan Scouts en Gidsen Vlaanderen: ze hebben de film niet geboycot, maar ook niet officieel gesteund. Kennelijk waren ze bang dat het aantal inschrijvingen voor de scouts zou zakken.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan