De Bende van Nijvel: twee dagen na overval in Aalst gingen de verdachten frieten eten

, door (ab)

2
friet 1200

Maandag 11 november 1985 is een mistige, sombere dag. In de goed draaiende Vilvoordse frituur van B.J. aan de rijksweg Brussel-Mechelen is al de hele dag abnormaal weinig volk geweest. Iedereen zit thuis op deze feestdag. Het land is ook in rouw na de overval, twee dagen eerder, op de Delhaize in Aalst. De beruchte Bende van Nijvel was er iets voor sluitingsuur met zware wapens binnengevallen en had daarbij acht mensen gedood. Ook B.J. heeft de recente overvallen met ontzetting gevolgd.

Rond vijf uur ’s avonds vertrekt zijn vriendin naar huis omdat B. het wel alleen af kan in de frituur, met zo weinig klanten.

B.J. «Ik stond uit het raam naar buiten te kijken, of er geen klanten op komst waren. Iets voor zes uur zag ik uit de richting van Brussel een BMW komen. Hij reed traag voorbij, de inzittenden keken in mijn richting, iets verder draaide hij zich om en keerde terug. De BMW, serie 5, werd naast de frituur geparkeerd. Door het achterraam van de frituur zag ik vijf mannen uitstappen. Het was een heel mooie wagen, in van dat blinkend Ferrari-rood.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: