Humo's Grote Regeerakkoordrapport: wat hebben ze ervan gebakken?

, door (tp)

290
regeerakkoordrapportVrij
© Belga Image

Economie Federaal Kris Peeters (CD&V, Werk en Economie) Johan Van Overtveldt (N-VA, Financiën) Vlaams: Philippe Muyters (N-VA, Werk en Economie)

Voor wie het zich niet meer wilde herinneren: de laatste verkiezingscampagne draaide rond geld. Bbp’s. Overheidsbeslagen. Belastingen. Daarom lieten we eind april fiscaal specialist Michel Maus aan het woord, die omstandig kloeg over de onrechtvaardige verdeling van de fiscale druk in België. Multinationals betalen noppes, wist Maus: particulieren en kleine bedrijven zijn in de aap gelogeerd. ‘Daar moet de nieuwe federale regering werk van maken,’ klonk het. Zes maanden later schraapt Maus de keel: ‘Ze hebben er géén werk van gemaakt.’

Michel Maus «Het regeerakkoord staat mijlenver van de verkiezingsprogramma’s, men komt zelfs niet aan de minst verregaande voorstellen. Herinner u de ‘5+5+5’ van Open VLD, een catchphrase waarmee men onder meer een verlaging van 5 miljard in de personenbelasting in het vooruitzicht stelde. CD&V beloofde van haar kant 3 miljard. Wel: ze komen ternauwernood aan 1 miljard.

»Kiezersbedrog is een zware beschuldiging, maar geen enkel ander woord komt in de buurt: ze hebben hun verkiezingsbeloftes niet ingelost.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: