Bas Devos en Maaike Neuville regisseren de liefde

, door (jm)

5
Bart Devos en Maaike Neuville
© Johan Jacobs

‘Violet’ – over een jongen die zijn beste vriend ziet vermoord worden, en vervolgens door schuldgevoelens en diffuus verdriet gestalkt wordt – is vrolijk aan het backpacken langs internationale festivals, raapt er prijs na prijs en oogst vooral ontroerde reacties: wie ernaargaat kijken, loopt onder andere sterren de cinemazaal weer buiten.

In het appartement van Devos, hoog in de Brusselse Koningsgalerij met uitzicht op de toren van het stadhuis, legt argeloos herfstlicht zich te slapen. Doet dat ook, zij het voornamelijk ’s nachts: Maaike Neuville. De regisseur (31) en de actrice/regisseuse (ook 31) vormen een koppel. Zo wordt het interview een liefdesopera met wisselende dirigenten: nu eens gooit Maaike zich in het gesprek, dan weer zoeft Bas door de conversatie. Maar meestal raden ze gewoon elkaars gedachten. Ik weet het wel zeker: hun straalkacheltje zal de black-out doorstaan.

Maaike Neuville «Ik ben supertrots. Ik heb ‘Violet’ intussen een keer of tien gezien, en elke keer heb ik nieuwe dingen ontdekt. Enfin, nu is het wel genoeg geweest (lacht).

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: