Wouter Van Belle, topproducer en jurylid van 'Idool 2011'

, door (rv)

Deel
21884_WouterVanBelle.jpg
© Johan Jacobs

Enkele quotes van Wouter Van Belle

  • Wouter Van Belle «Ik neem mijn vak au sérieux, maar evengoed kan ik het makkelijk relativeren. Mensen kopen een liedje, niet het werk van een producer - ze vragen zich zelfs meestal niet af of het mono of stereo is. Ik werk met geluid, en daar wil ik zo subtiel en inventief mogelijk in zijn, maar dat hoort natuurlijk niemand.
  • HUMO Tegen mij mag je het wel zeggen, want ik ben aanzienlijk betrouwbaarder dan het merendeel van mijn vakbroeders en -zusters: wat vind je eigenlijk van 'Idool 2011'?

    Van Belle «'t Is maar televisie. En wat je van die preselecties te zien krijgt, is maar één honderdste van wat er in werkelijkheid is gebeurd. Alle kandidaten krijgen bijvoorbeeld een serieus antwoord op hun prestatie: we proberen zo precies mogelijk te formuleren waarom iets niet goed is.

    »Tegelijk zet dit programma je ook tot enig exhibitionisme aan: voor mij is dat niet moeilijk, want ik heb een grote mond. Wat natuurlijk óók maar een façade is.»

  • HUMO Je doet me eraan denken dat er dit keer geen hoogwaardigheidsbekleder van een grote platenfirma meer in de jury van 'Idool' zit.

    Van Belle «Ze staan niet meer met platencontracten te wapperen, neen. De muziekindustrie heeft veel te traag op de gevolgen van het internet gereageerd. Tot in de jaren negentig waren platenfirma's ronduit verwend.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: