Humo's Donders Coole Rockjaaroverzicht

, door (jub) en (fvd)

52
rockjaar

Bonje & stampij het jaar van de ruzies

2014 was, boven alles, het jaar waarin de rock en pop hun lust for ruzie, rellen, gekijf, bonje en stampij hebben teruggevonden.

Neil Young scheidt van zijn Pegi, Chris Martin ontdoet zich van 30 kilo Gwyneth. En Morrissey en diens labelbaas rollen wekenlang worstelend over straat. Ruzie hebben ze ook gemaakt: Moz weigert voor een select publiek uit zijn autobiografie voor te lezen om zijn nieuwe plaat te promoten, en het label slaat terug door hem, drie weken na de release van ‘World Peace Is None of Your Business’, ijskoud te laten vallen. In een perscommuniqué merkt Morrissey echt waar op: ‘Dit hadden ze de Teletubbies nooit aangedaan!’

Verder veel frenetiek heen en weer flapperende handjes tussen Taylor Swift en Katy Perry. Het indierockequivalent daarvan speelde zich dan weer af tussen Mark Kozelek en Adam Granduciel. Die eerste – de slungelige bassist in de film ‘Almost Famous’ en de geniale graftak van Sun Kil Moon – deelt een herfst lang sucker punches uit aan de frontman van The War On Drugs, die reageert door een week in foetushouding onder zijn tourbus door te brengen. Red eyes!

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: