Jacques Borlée: 'Het beste moet nog komen. Op training breken Jonathan en Kevin al hun records'

, door (jvds) en (ja)

8
Jacques Borlee
© Thomas Legrève

Eén dag na het Sportgala heeft Humo afspraak met Jacques Borlée (57) in een Brussels restaurant in het hart van een boekenwinkel. Exquise gerechten in een decor van eindeloze rijen boeken over de meest verscheiden onderwerpen. Hier houdt het jachten en jagen even op, zou je denken. Maar niet voor Borlée. Als tweevoudige ex-laureaat van het Gala heeft hij een duidelijke mening over de uitverkiezing van Marc Wilmots tot Coach van het Jaar: volkomen terecht. En de aanzwellende kritiek op de bondscoach is een brevet van onbekwaamheid voor zijn critici. Voilà!

'Als ik hoor dat er 12.500 nieuwe miljonairs in België zijn, denk ik: 'Zoveel te beter!' Wees blij dat het systeem nog werkt'

Jacques Borlée «Je stelt geen coach ter discussie die achtste op een WK Voetbal is geworden. Het is stupide kritiek, die er uitsluitend op gericht is meer kranten te verkopen. Laten we focussen op strategieën om het in de toekomst nog beter te doen. Kijk naar Duitsland: zij gebruiken de nieuwste technologie, zij investeren in sport, zij worden wereldkampioen.»

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan