Aan de brainstormtafel van 'De ideale wereld', winnaar van de HA! 2014

, door (svb)

75
DIW Vrij
© Thomas Sweertvaegher

Dinsdagochtend, 10 uur. Tussen de regendruppels door stapt Otto-Jan Ham – skimuts op het hoofd, rugzak aan de schouder – op een modderig pad de grens tussen de Oost-Vlaamse gemeenten Wetteren en Laarne over. Rechts van hem scheren eenden over een meer, links ligt een gesloten herberg met een verlaten zandbak ernaast. Er hangt een bord boven: ‘Plezandbak’. Dat moet beter kunnen, straks. Aan het eind van de weg, aan het eind van de plas, staat vakantiehuis ‘De Boskabanne’. Daar, gevangen in de rust van bomen en weiland, verzamelt de hectische redactie van ‘De ideale wereld’ voor een tweedaagse brainstorm annex teambuilding, drie weken voor de start van een nieuw seizoen.

‘Nu begint het serieus,’ zegt Otto-Jan Ham. ‘We zijn al een tijdje aan het voorbereiden, maar dat was toch redelijk vrijblijvend. Vandaag wordt de knop omgedraaid. Nu is het voor echt. Ideeën verzamelen, grappen bedenken.’

Een stuk of tien man hangt al rond in de chalet. De koffie en de boterkoeken staan klaar, iemand probeert de groene designhoutkachel aan te steken, Jelle De Beule kijkt toe alsof hij weinig zin heeft in wat komen gaat. Schijn bedriegt.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: