Duran Duran: comeback van de new romantics

, door (kv)

Deel
22546_DURANDURAN.jpg

Een fragment uit het artikel

Enkele jaren later was de scene van onder meer Spandau Ballet, Visage, Culture Club, Ultravox en Duran Duran al passé, maar sinds de millenniumwissel wordt hun synthpop weer vlijtig gerecycleerd door hippe vogels, van LCD Soundsystem over The Killers tot Mark Ronson. Ronson, destijds een al echte Durannie, ging vorig jaar nog een stapje verder in zijn adoratie voor Simon Le Bon en co.: hij produceerde hun nieuwe plaat 'All You Need Is Now', eerder dit jaar alom ingehaald als één van hun beste.

Schandaal!

'De Tweede Britse Invasie': zo noemde Rolling Stone de veroveringstocht door Duran Duran van de Verenigde Staten tussen 1981 en 1984 - een verwijzing naar de eerste Britse bands die de VS in de sixties hadden overspoeld, in het spoor van The Beatles.

Geholpen door nieuwe zender MTV veroorzaakte de groep een beeldenstorm op de buis, met als hoogtepunt de ongecensureerde versie van de clip bij 'Girls on Film' uit 1981, hun derde single, waarin onder meer - schandaal! - een vrouwentepel werd bewerkt met een ijsblokje.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?