Het lieve leven en hoe het te lijden: Goedele Liekens

, door (wh)

55
Goedele Liekens
© Johan Jacobs

De deur draait open en het geheim is meteen opgelost. Ik word besprongen door een wel zéér hitsige dog, die mijn kruis besnuffelt en mij vervolgens met overgave begint te likken. La Liekens ziet er góéd uit. Ze is mooi in het zwart gekleed, draagt een T-shirt dat een riante inkijk biedt in haar alom bekende Apennijnen, en heet mij allerhartelijkst welkom.

De freule is, ondanks haar 51, tegenwoordig niet meer weg te branden van de Europese schermen. Voor Channel 4, de Britse openbare én tegelijk zeer commerciële omroep, legt ze de laatste hand aan ‘Sex in Class’, een voorlichtingsprogramma gericht op Britse tieners. Op VIJF maakt ze haar comeback met ‘Sex Academy’, en in Nederland heeft ze ook nog wat vers in de pan liggen. Voorwaar, van deze madam kan ik zeker één en ander opsteken.

Om het interview wat pit te geven, besluit ik Prinses Goedele, een gediplomeerde seksuologe en psychologe, wat te teasen en bij de vraagstelling de rol van male chauve pig op mij te nemen. Tegen mijn gewoonte in, want in wezen ben ik een braaf beertje, vakkundig maar liefdevol getemd door mijn allerliefste G.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: