Alle dagen sax: de 3 tenoren van Nordmann & BRZZVLL

, door (kt)

406
Nordmann
© Thomas Sweertvaegher

Mattias De Craene speelt bij Nordmann, goed voor het zilver in Humo’s jongste Rock Rally – hun uitstekende debuutplaat ‘Alarm!’ verschijnt op 19 februari. Vincent Brijs zit aan het stuur van de Antwerpse afrofunkmachine BRZZVLL, die onlangs het al even mooie ‘Engines’ uitbracht, een samenwerking met de Londense spoken word-artiest Anthony Joseph. Andrew Claes combineert z’n tenorwerk bij BRZZVLL met jazztronicaproject Stuff. (hun plaat verschijnt begin april) en elektronicaduo Internal Sun. Allemaal jazz, Jim, but not as we know it.

HUMO Jullie stammen alle drie uit de jaren 80, het tijdperk van de synthesizer en de cheesy saxofoon – zie bijvoorbeeld: ‘Careless Whisper’ van George Michael, ‘Through the Barricades’ van Spandau Ballet, de solo’s van Clarence Clemons van The E Street Band. En Candy Dulfer, natuurlijk. Waarom zijn jullie sax beginnen te spelen, en bijvoorbeeld geen gitaar?

Vincent Brijs «Ik weet niet meer precies wanneer ik voor de saxofoon koos, maar het had vast iets te maken met het harmonieorkest, een traditie in mijn familie.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: