Als kind mishandeld: stellingbouwer Michel Van den Brande, buitenbeentje in 'The Sky Is the Limit'

, door (ab)

101

Kanker kostte hem op zijn 29ste zijn twee teelballen. Daarna kreeg hij de ziekte van Peyronie, waardoor zijn penis krom ging groeien. Michel Van den Brande (53) vertelt het met een verbazingwekkende openheid in het programma van Peter Boeckx, terwijl hij de cameraploeg rondleidt in zijn bedrijf Kontrimo, dat stellingen en tribunes bouwt. Met hard werken en een ijzersterk overlevingsinstinct heeft Van den Brande van Kontrimo een bloeiend bedrijf gemaakt met 150 werknemers en 600 werven in heel België. ‘Mensen die mij zien rijden in een Ferrari denken dat ik veel chance heb gehad in het leven, maar ik heb er keihard voor gewerkt,’ vertelt Van den Brande in zijn kantoor in Temse, dat met z’n grote wand vol modelautootjes en helikoptertjes doet denken aan een jongenskamer. ‘Ik heb mijn kinderen niet zien opgroeien. Toen mijn dochter zeven was, vroeg ze aan haar moeder: ‘Mama, wie is die meneer?’’

'Mijn broer heeft zelfmoord gepleegd toen hij 29 was. Ik lag met kanker in de kliniek te vechten voor mijn leven, en die zot snijdt zijn polsen door' Michel Van den Brande

Het heeft veel offers gekost, maar hij is trots op wat hij heeft bereikt.

Michel Van den Brande «Maar ik kan er niet tegen als mensen zeggen dat ik een miljonair ben. Dat is niet waar. Er staat hooguit 15.000 euro op mijn rekening. Al mijn geld zit in het bedrijf. Ik heb hier voor 33 miljoen euro aan materiaal liggen. Ik heb geen spaarboek en geen rekening in Panama. Ik woon niet meer samen met mijn vrouw, maar we kunnen zelfs niet scheiden. We zitten samen in het bedrijf en kunnen elkaar niet uitkopen. De enige foliekes die ik mij permitteer, zijn mijn verzameling sportwagens en oldtimers, en mijn penthouse in Blankenberge. Knokke kon ik niet betalen. Ik leef ook niet zo decadent als sommige andere geportretteerden in het programma.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan