De jonge homo die werd aangevallen in Brussel spreekt voor het eerst

© Thomas Legreve

, door (hvt)

14

Bart B. «Ik had een vriend op bezoek, Rolando. De kranten schreven dat hij een Spanjaard is, maar hij is een Costaricaan die op dit moment in Barcelona werkt als psychiater – een heel intelligente man. Ik ken hem al twaalf jaar, maar het was vier jaar geleden dat ik hem nog had gezien. Alle kranten beschreven hem ook als ‘er vrouwelijk uitziend’. Oké, je ziet wel dat hij homo is, en ’t is zeker geen macho, maar om nu te zeggen dat hij er heel erg gay uitziet: nee. Hij was ook niet opzichtig gekleed: gewoon adidassen, een jeans en een T-shirt. Hij liep echt niet met een sacoche rond, hooguit een heuptasje. Om je een beeld te geven: met zijn zwarte krullen heeft hij wat weg van Marc Bolan van T.Rex. Misschien komt het omdat hij latino is: die gasten lopen er sowieso anders bij dan wij.

'Het bloed sijpelde uit mijn hoofd, maar die gasten bleven maar op me intrappen'

»We waren naar een feestje gegaan in de You, een homodiscotheek hier in Brussel. Het was de eerste keer dat ik daar kwam sinds ik in september in Brussel ben komen wonen – ik ben niet het type dat homobars of discotheken afschuimt. Het was zondagavond – maandag was een vrije dag – en de keet barstte uit zijn voegen. We waren er met een groepje vrienden, allemaal heel gezellig.

»Rond 3 uur wilde ik naar huis, omdat ik de volgende dag fris wilde zijn om met mijn broers te gaan surfen aan zee. Rolando en ik namen de gewone weg naar huis, langs de Beurs, waar op dat late uur nog veel volk op straat liep. We hadden iets gedronken, waren wat uitbundig, maar zeker niet over the top. Het zou best kunnen dat ik mijn arm vriendschappelijk rond Rolando’s nek had geslagen. Een innige omhelzing was het zeker niet.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: