Gangsterbank HSBC: waar de criminele klant koning is

, door (sdr) en (rs)

25
HSBC

In de Antwerpse diamantwereld blijft men nog steeds vrolijk het licht van de zon ontkennen. De niet aflatende stroom fraudeschandalen en criminele affaires lijkt de diamantairs niet meteen tot enige zelfreflectie aan te zetten, laat staan tot inkeer te brengen. Ondanks de vele voordelen die bevriende politici de diamanthandel cadeau hebben gedaan de afgelopen jaren, volharden velen onder hen koppig in de asociale overtuiging dat ze de Belgische samenleving geen halve euro verschuldigd zijn.

'Birsjtein organiseerde topconferenties voor Russische maffiosi. Daar werd de verdeling van de buit besproken, plus de bijbehorende afrekeningspolitiek: wie krijgt een kogel door zijn kop en wie niet?'

Ook nu, op het moment dat het schandaal rond het Zwitserse filiaal van de Britse bank HSBC nog maar eens illustreert hoever sommige diamantairs gaan om belastingen te ontduiken en hun winsten te maximaliseren, doet men in de Antwerpse diamant alsof er niks aan de hand is.

'32 Belgische rekeninghouders zitten diep in de misdaad'

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan