Tourist Lemc wijst de weg

, door (kt)

1
Tourist
© Charlie De Keersmaecker

Kleine waarschuwing dan wel geruststelling, afhankelijk van hoeveel swag u zichzelf toedicht: op ‘En route’ helt de balans tussen kleinkunst en hiphop over naar het eerste; de Wannes Van de Velde heeft alweer terrein veroverd op de Melle Mel in de bast van Johannes Faes (30), en dat gaat hem uitstekend af. U mag al bouncend naar de plaat luisteren, maar gewoon onderuitgezakt in uw fauteuil kan ook: het effect is er niet minder om.

HUMO Toen ik je een halfjaar na de Rock Rally sprak, bekende je dat je heel traag werkte: omdat je voltijdse job had én omdat je afhankelijk was van het spul dat je beatmaker Serge Ernalsteen alias Kinetic jouw richting uit mikte.

Johannes Faes «Ha, juist. Ik heb wel degelijk m’n tijd genomen om ‘En route’ te schrijven en op te nemen, maar ik heb wél op een andere manier gewerkt. Kinetic heeft dit keer maar twee beats aangeleverd, de rest heb ik kunnen opnemen met twee fantastische producers: Alain Croisy alias Lunaman, bekend van zijn eigen ‘Nutcracka’ en van zijn werk met Bart Peeters en Leki, en met m’n stadsgenoot Youssef Chellak. Echte cracks, die gasten.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: