STUFF. Het viersterren-interview

, door (kt)

4
stuff
© Alexander Popelier

Het Antwerps-Gentse STUFF. repeteert vandaag in de tot studio omgebouwde garage van toetsenist Joris Caluwaerts, diep in de Antwerpse Seefhoek. Ik verwacht een doorloopje van hun setlist; per slot dient er opgewarmd te worden voor de concerten waarmee het vijftal de komende weken het verschijnen van z’n fantastische titelloze debuutplaat zal vieren. Maar ik kijk toe hoe de groep met chirurgische precisie inzoomt op ‘Skywalker’ en ‘Event Horizon’; er wordt niet zomaar gemorreld aan details, er worden geen passages uitgesponnen voor het dramatische podiumeffect, maar het hele nummer wordt uit- en weer aangekleed. Ik hoor overstuurde gitaren, omineuze samples en versjteerde blazers, maar heb geen idéé wie wat speelt – ik weet alleen dat ik niet mag vergeten in en uit te ademen. ‘Dat is’m, volgens mij,’ zegt Caluwaerts droog, als de cimbaalruis uitsterft. Tijd om naar de keuken te verkassen, alwaar Caluwaerts en turntablist Mixmonster Menno aan het afwassen slaan, de rest buigt zich over koffiemok en smartphonescherm.

HUMO Klets ik weer uit m’n nek als ik zeg dat de nummers van STUFF. levende organismen zijn en dat jullie debuutplaat een momentopname is?

Dries Laheye (bas) «’t Kan wel kloppen. We hebben de nummers van de plaat inderdaad bij elkaar gejamd, en nu moeten we ze weer instuderen om ze live te kunnen brengen.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: