Literaire thrillerprijs 'De Diamanten Kogel': sponsor in de cel

, door (rs) en (sdr)

28
de diamanten kogel

De Diamanten Kogel moet volgens de organisatoren niet onderdoen voor zijn prestigieuze Nederlandse tegenhanger, de Gouden Strop. Onder de laureaten van de voorbije twaalf edities bevinden zich misdaadauteurs als Bob Mendes, Jef Geeraerts en Simon de Waal.

Die gingen elk naar huis met de Zilveren Boksbeugel, een trofee met vier diamanten die ontworpen werd door kunstenaar Wim Delvoye. Maar vorig jaar in december werd de prijs níét uitgereikt. Juryvoorzitter Henri-Floris Jespers zweeg als het graf. De website van de prijs, diamantenkogel.be, werd stilgelegd, zogezegd wegens onderhoudswerkzaamheden, en op de Facebookpagina schreef Jespers een korte, cryptische boodschap waarin hij aankondigde dat ‘in de structuur en samenstelling van de vzw De Diamanten Kogel ingrijpende veranderingen worden overwogen’.

Sindsdien is de literaire wereld verstoken gebleven van enig verder nieuws. Misdaadschrijver Wim Menheer (foto links), die werd genomineerd voor zijn boek ‘In het oog van de lens’, begrijpt er niets van.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: