De kwelduivel van Bart De Wever: advocaat Abderrahim Lahlali

, door (tp)

394
Abderrahim Lahlali
© Saskia Vanderstichele

Lahlali en ik hebben afgesproken aan het Gentse Sint-Pietersstation. We grijpen die geografische omstandigheid aan om de actualiteit even te laten voor wat ze is en te beginnen bij de jeugdjaren van Lahlali, nu CD&V-gemeenteraadslid in Ronse, maar geboren Gentenaar.

'Iedereen heeft recht op verdediging. Misschien moet De Wever in de leer bij zijn partijgenoot Vic Van Aelst, die heeft vaak aan de kant van de beklaagden gestaan. Zware criminelen. Moordenaars, drugdealers'

Abderrahim Lahlali «Mijn vader was een migrant van de eerste generatie: hij is in 1965 naar hier gekomen op uitnodiging van de Belgische overheid, want zoals u weet heeft België, toen de stroom werkkrachten uit Zuid-Europa opdroogde, actief campagne gevoerd in Marokko en Turkije. Mijn vader was Marokkaans, maar ook Imazighen. Wij gebruiken de benaming Berber niet, dat is een Franse koloniale term en een verbastering van het woord ‘barbaar’. De Imazighen leefden in heel Noord-Afrika – de Egyptische farao Ramses II had Imazighen-roots.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: