Dries Mertens, spits bij PSV en de Rode Duivels

, door (svb)

Deel
23344_dries-mertens-belga.jpg
© belga

Naïef? Niet als je Dries Mertens heet en zélf ooit een verloren zaak bent geweest. De pocketspits kreeg jarenlang te horen dat hij te klein en te licht was voor eerste klasse - op zijn zeventiende kon Anderlecht niks meer met hem aanvangen, op zijn achttiende leende AA Gent hem uit aan derdeklasser Eendracht Aalst - maar hij bleef in zichzelf geloven. Nu, op zijn vierentwintigste, speelt hij de pannen van het dak bij zijn nieuwe club PSV, én bij de nationale ploeg.

Enkele quotes van Dries Mertens

  • «Eigenlijk hou ik niet zo van voetbal op televisie. De topwedstrijden in de Champions League, ja, die moet ik gezien hebben, omdat je daar altijd uit leert, maar zomaar voor de fun naar een wedstrijd kijken? Dan krijg ik vooral zin om zélf een balletje te trappen.»

  • «Ik besef dat mijn accent voor veel Vlamingen overdreven klinkt, maar ik doe het niet bewust. Ik woon nu al zes jaar in Nederland, 't is er gewoon ingeslopen. Vrij snel al, eigenlijk. Laat me naar Antwerpen verhuizen en ik denk dat ik na een halfjaar als een Antwerpenaar klink. Ik pas me gewoon makkelijk aan.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: