Hoe zou het eigenlijk zijn met... de klimaatverandering?

, door (tvd)

Deel
23468_klimaat_belga.jpg
© belga

Superstormen zoals degene die laatst vijf doden maakte op Pukkelpop, zullen zich elke zomer meermaals gaan voordoen. En die pakken sneeuw van de voorbije winters, daar kunnen we ook maar beter aan wennen. En dat is nog maar een begin, waarschuwen wetenschappers: 'Mogelijk zijn we het point of no return nu al voorbij.'

Heeft de wetenschap schokkende nieuwe bevindingen gedaan? Is het erger geworden, en zo ja: hoeveel? We vroegen het aan twee ondervoorzitters van het IPCC: de Belg Jean-Pascal van Ypersele, professor aan de UCL (en neef van Jacques van Ypersele de Strihou, de kabinetschef van koning Albert), en de Amerikaan Kevin Trenberth, hoofd klimaatanalyse op het National Center for Atmospheric Research in Colorado.

[...]

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan