Geike Arnaert: het comebackinterview

, door (ss)

3
23471_geike-kb.jpg
© Koen Bauters

Enkele quotes van Geike Arnaert:

  • HUMO Half Vlaanderen speculeert al drie jaar over de redenen van je vertrek. Het lijkt me nuttig dat je één keer luid en duidelijk jouw positie binnen Hooverphonic omschrijft.

    Geike «Opstappen was geen wispelturige, halsoverkop gemaakte beslissing. Ik wás trouwens al eens weggegaan, een paar maanden eerder, maar ik had me laten overhalen om terug te komen.

    »(lange stilte) Er zijn verschillende redenen... Ik was pas zeventien toen ik bij Hooverphonic begon. Een mens evolueert, hè. Naarmate ik ouder en wijzer werd, ontwikkelde ik een eigen karakter en eigen artistieke ideeën. Ik probeerde die in te brengen, maar daar stonden de anderen (Alex Callier en Raymond Geerts, red.) te weinig voor open.

    »De rollen lagen vast, en de mijne was: zingen en zwijgen en mooi zijn. Soms kreeg ik de definitieve versie van een song te horen en dacht ik: 'Is dít waaraan ik heb meegewerkt?' Het concept van 'Jackie Kane' (de in 2002 verschenen vierde plaat van de groep, red.) heb ik mee bedacht op de tourbus, maar buiten mijn weten om is het vervolgens totaal omgegooid. Ja, 'Sometimes' werd een hit, maar 't was niet een nummer dat ik vóélde.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: