Jan Mulder: '100 % Jesus'

, door (jan mulder)

Deel
Jan Mulder: '100 % Jesus'

De finale van de Champions League werd gespeeld door tweeëntwintig aanhangers van het Vaticaan. Katholieken voetballen het best. Het kruisen slaan nam geen einde: bij het betreden van het stadion, voor en na de aftrap, als voorbereiding van een vrije trap, na een goal, terug op eigen helft nog een keer. Ze keken meer omhoog, de handen verticaal gestrekt naar de hemel, dus het niets, dan naar de bal. Gevolg: prachtig spel.

De halve rechterarm van Messi is een tatoeage van Jezus. Neymar knoopte na de overwinning een witte band met de tekst ‘100 % Jesus’ om het hoofd. Anderen hadden de beeltenis van Jezus op een T-shirt onder het Barca-truitje. Het liefst hebben ze ook officieel Jezus op de borst in plaats van Qatar Airlines, maar dat bedrijf betaalt.

Di Maria bad laatst bij de aftrap letterlijk op de knieën voor een gunstige uitslag. Ik had aan de andere kant van de cirkel heel graag een speler van de tegenstander gezien die een halve minuut langer bleef zitten. Hij meldde zich niet. Manchester United won de wedstrijd, Di Maria scoorde.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: