Tussen Hemel & Hel: Anemone Valcke
'Ik móét om de zoveel weken een baby vasthouden of een katje aaien, anders voel ik me niet op mijn gemak'

© Marco Mertens

Deel

HUMO Hoe ziet jouw hemel op aarde eruit?
Anemone Valcke «De hemel op aarde, voor mij is dat een gemeend applaus krijgen. In mei hebben we met Ontroerend Goed het theaterstuk ‘Wijven’ opgevoerd in Bern – in het Engels heet het ‘Sirens’ – en op het einde zijn we vier keer opnieuw het podium opgeroepen, omdat het applaus maar bleef duren. Niet dat er gefloten en gejoeld werd: er werd enkel geklapt. Een mooi, vól applaus, waaruit sprak: ‘Wij hebben echt begrepen wat jullie hebben gedaan’. Dat deed ongelooflijk veel deugd.»

Lees ook 'Jonge Leeuwen Anemone Valcke (22), actrice in 'Offline'' uit 2012

HUMO En wat is voor jou de hel op aarde?
Valcke «Stel dat ik een kind had, en dat het eerder dood zou gaan dan ik: ik denk dat dat één van de heftigste dingen is die een mens kan meemaken.

»Een paar maanden geleden is een vriend van me overleden, en sindsdien heb ik me al vaak verplaatst in het hoofd van zijn ouders: ‘Fuck, hoe erg moet het zijn om je zoon van 27 te verliezen?’ Eerlijk gezegd kan ik me daar simpelweg geen voorstelling bij maken, waarschijnlijk omdat ik zelf geen moeder ben.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan