Zin in Zen: Fikry El Azzouzi
'Waarom zou je yoga doen als je ook gewoon kunt bidden?'

, door (bv)

8
Fikry El azzouzi
© Thomas Sweertvaegher

Fikry El Azzouzi (36) mag het afgelopen jaar dan wel vijftigduizend kilometer gereden hebben, hij is geen autofreak – ‘het belangrijkste aan een auto is een goeie cd-speler.’ Het handschoenkastje van zijn VW Polo herbergt een divers aanbod, van Leonard Cohen en Johnny Cash tot D’Angelo en Kendrick Lamar. Maar ook ‘Nothing but the Blues’ en een cd waarop Hugo Claus zijn gedichten voorleest: ‘Wat die cd’s gemeen hebben, is iets melancholisch en iets kwetsbaars. In ‘u’ rapt Kendrick Lamar bijvoorbeeld huilend; hij is depressief en wil zichzelf van kant maken – straf. Stoerdoenerij begint op de duur ook te vervelen.’ Hij grijnst en kiest voor de verzamel-cd ‘Laúd árabe’, instrumentale muziek van luitvirtuozen.

'Op een schaal van tien geef ik mezelf een vijf voor geluk. Da's niet supergeweldig – net geslaagd, met de hakken over de sloot'

Fikry El Azzouzi «Ik had mijn rijbewijs snel, op mijn 18de. Dus toen ik met vrienden op stap ging, was ik de chauffeur. We gingen vaak uit in Nederland, omdat we in België nergens binnen mochten. Onze favoriet was discotheek Mondial, net voorbij de grens bij Maastricht, omdat ze daar hiphop draaiden. Tegen de ochtend leverde ik mijn maten thuis af. Tijdens die terugritten viel iedereen in slaap, maar ik zat helemaal op mijn gemak achter het stuur – chill. Zo heb ik ontdekt dat het me rustig maakt: rondrijden en muziek beluisteren, zonder prikkeling van tv of internet.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: