Jan Mulder: 'Straf en Paasei'

, door (jan mulder)

Deel
Jan Mulder: 'Straf en Paasei'

Bilal Basacikoglu, een voetballer van Feyenoord, kwam enkele keren te laat op de training en kreeg van de technische staf de volgende straf: om acht uur ’s ochtends met een blocnote in het hokje bij de slagboom voor het stadion plaatsnemen en de kentekenplaten van de binnenkomende wagens opschrijven.

Wanneer iemand bij Schalke 04 tijdens het bewind van trainer Huub Stevens te laat voor het ontbijt kwam, of te vroeg en al een eitje pelde voordat het sein ‘ontbijten’ was gegeven, kreeg hij een boete van 1.000 euro. Was de overtreder ook nog getooid met een petje, dan mocht hij het dubbele in de boetepot doen. Petje op met de klep in de nek en dat aangordstrookje met gaatjes dwars over het voorhoofd: 3.000. Petje met de klep als een oude richtingaanwijzer opzij: 4.000. Huub heeft de schurft aan petjes.

Trainer Co Adriaanse van AZ liet zijn spelers na een wanprestatie paaseieren zoeken die hij zelf had verstopt in de omgeving van stadion de Alkmaarderhout. Uitgeput kwamen zijn pupillen na uren zwerven, vaak zonder ei, weer op de thuisbasis aan. AZ speelde in die tijd schitterend voetbal en bereikte de halve finale van de UEFA Cup.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: