Summer in the city: 'I and I'

, door (md)

Deel
Summer in the city: '‘I and I’'

''If You Don't Like Hank Williams You Can Kiss My Ass' is niet de beste song van Kris Kristofferson, maar wel één waar ik het volledig mee eens ben'

Er zouden vele pagina’s van vele Humo’s gevuld kunnen worden met woorden van lof voor de vele songs uit het wereldrepertoire waarvan de titel met een I begint. En zelfs het summier beschrijven van een kleine selectie daaruit zou ook al enkele vierkante centimeters echt of virtueel papier vergen, en in elk geval meer woorden eisen dan de 1.400 die de honchos van Humo voor deze zomerse rubriek vrijmaken. Wat honchos zijn, moet u maar eens in de altijd handige Urban Dictionary opzoeken. Maar als u wilt weten wat wij een fijne popsong vinden, dan kunnen we u misschien ‘(I Love the Sound of) Breaking Glass’ aanbieden van de Britse zanger, songschrijver en producer Nick Lowe. Zelf vindt Lowe er niets meer aan en hij speelt de song dan ook zelden of nooit live, maar toch is het zo dat wij via dat groene singletje uit 1977 zijn gaan inzien dat deze Lowe niet zomaar een meeloper was uit het toch erg door oude rock beïnvloede parallelle circuit dat zich in die dagen naast de punk gevestigd had.

Nick Lowe zou later nog geweldige songs schrijven als ‘Cruel to Be Kind’, ‘Cracking Up’, ‘I Knew the Bride’ en vooral ‘(What’s So Funny ’Bout) Peace, Love and Understanding?’. Maar dat wist u wel. Minder bekend is dat Lowes rustige cd’s uit de jaren 90 en 2000 (‘The Impossible Bird’, ‘The Convincer’) ook meer dan de moeite zijn.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: