Summer in the city: 'Van Keep on tot Mama, mama'

, door (md)

Deel
Summer in the city: 'Van Keep on tot Mama, mama'

'Ik weet wel dat het toen, nu en wellicht in de toekomst niet hip was, is of zal zijn om toe te geven dat men tot het kamp van de Diamond-fans behoort. Maar toch zeg ik u: ik ben er één'

Ik hoef nog maar de intro van ‘Keep On Running’ te horen, of ik ben al blij en ik herinner me meteen waarom ik zo van The Spencer Davis Group hield toen ik nog jong was. Ze waren niet met uiterlijk vertoon bezig en niet met wufte zaken als kleding of make-up, maar ze speelden duidelijk en met veel liefde de muziek waar ze zelf van hielden. Dat kon witte soul zijn of pure rhythm-and-blues, soms waren het oude Amerikaanse traditionals of overbekende standards, en af en toe ging het zelfs om ska.

Zo komt het dat ze vlak na hun debuut via hun ontdekker Chris Blackwell (later de welhaast legendarische baas van Island Records) op het nummer ‘Keep On Running’ stootten, dat afkomstig was van de Jamaicaanse artiest Jackie Edwards. Een talentvolle man die later ook nog voor de geweldige single ‘Somebody Help Me’ zou zorgen en zo The Spencer Davis Group en ons allemaal twee heerlijke hits bezorgde.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: