Autumn Leaves: 'The Under Assistant West Coast Promotion Man'

, door (md)

Deel
Summer in the city: '‘The Under Assistant West Coast Promotion Man’'

In mijn eigen kleine liedboek staan weinig songs die gebruikmaken van de letter Q en zelfs ‘A Quick One (While He’s Away)’ van The Who staat er niet in de hevigste rotatie, maar toch is dat de voorvader aller rockopera’s. Na al die jaren nog best beluisterbaar, zeker in de versie die op ‘Live at Leeds’ te horen is. Draai de hifi dan wel eerst op 10!

R

De R dan maar. ‘Rain on the Roof’ van The Lovin’ Spoonful is zo’n nummer dat je inderdaad op een regenachtige dag moet beluisteren en liefst terwijl je in bed ligt met iemand die je écht graag ziet of, bij gebrek daaraan, met de ruimste knuffel uit de dichtstbijzijnde Studio 100-winkel. Het is jammer dat de Spoonful voor veel radiolui nog alleen maar de groep is van ‘Summer in the City’ (een geweldige titel vind ik dat, trouwens), want hun zanger en voornaamste songschrijver John Sebastian was werkelijk één van de ware bruggenbouwers tussen folk en rock, en het repertoire dat hij voor zijn groep bijeenschreef, telt vele hoogtepunten. Behalve deze ‘Rain’ en ‘Do You Believe in Magic?’ is ‘Nashville Cats’ mijn allerbeste vriendje.

Het majestueuze ‘Reconsider Baby’ van Lowell Fulson niet vergeten, en Elvis’ versie daarvan evenmin. The King op zijn allerbluesieste best, met halfweg als bijzondere bonus de geweldig luie saxofoonsolo van Boots Randolph.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: