'Voor altijd': Chris Dusauchoit & Hilde Van Mieghem in het aanschijn van de dood

, door (sdj)

259
hilde
© Johan Jacobs

'Op het einde van hun leven zeggen alle mensen hetzelfde: had ik maar het leven geleid dat ik wílde leiden'

Dusauchoit bleef achter met een gemis, én met een heel prangende vraag: ‘Hoe komt het dat ik hier zo slecht op voorbereid was? Waarom wordt er zo weinig verteld over wat ik net heb meegemaakt? Waarom zien we die eerlijke dood nergens op televisie?’ Samen met Hilde Van Mieghem is hij dat in de documentaire ‘Voor altijd’ gaan onderzoeken.

Chris Dusauchoit «Ik spreek erover met mensen die de dood van dichtbij kennen, maar nooit op de fluisterende, omfloerste toon die bij programma’s over sterven lijkt te horen. (Fluistert glibberig) Mogen wij u iets vragen over de dood? (Slaat keihard op tafel) Nee! Zó wou ik dat erover werd gesproken, het monster in het gezicht kijkend. En dat dóén alle mensen in onze film. Ze praten over de dood, maar zeggen vooral dingen over het leven. Dat is wat ik wou. Dat je na de film een fles wijn opentrekt en zegt: ‘Kom, we gaan ervoor! We boeken die safari die we al zo lang samen met de kinderen wilden beleven, tóch.’»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan