Revue Lanoye: 'Vergeet niet wie de baas is (bis)'

, door (tl)

7
Revue Lanoye: 'Vergeet niet wie de baas is (bis)'

'Het geloof van dasdragende volwassenen in de vrije markt benadert steeds meer het geloof van 3-jarige kleuters in de paasklokken'

Net als ieder heethoofd krijg ik graag gelijk, maar zelden kreeg ik zo snel en zo degoutant veel gelijk als aangaande de VRT. Nog maar afgelopen zomer waarschuwde ik op deze eigenste pagina’s voor de sluipende afbraak van onze staatsomroep, in een Revue Lanoye getiteld ‘Vergeet niet wie de baas is’. Wat onze Vlaamse regering aan haar eigen zendstations zou gaan opleggen, zo schreef ik toen, was geen korset meer, maar ‘een kolderesk geformuleerde wurgstoel’.

Ik citeer hier graag opnieuw, en met even grote walg als toen, de officiële aanbeveling waarop ik dat oordeel van me baseerde. Alle VRT-activiteiten die niet uitdrukkelijk waren toegelaten, zouden voortaan verboden zijn, tenzij er vooraf kon worden aangetoond ‘dat ze marktversterkend zouden werken, wat hun noodzakelijke financiële middelen waren, en wat hun kwalitatieve meerwaarde zou zijn voor de democratische, sociale en culturele behoeften van de Vlaamse samenleving’.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: