Jeff Lynne: 'Speel me een paar akkoorden in een volgorde die ik nooit eerder gehoord heb, en de kans is groot dat ik klaarkom'

, door (jub)

Deel
Jeff Lynne

Drie jaar geleden nam hij onder zijn eigen naam ‘Long Wave’ op, een coverplaat, en tegelijkertijd was er ‘Mr. Blue Sky’, een verzamelaar met opnieuw opgenomen ELO-songs. ‘Alone in the Universe’ is zijn eerste sinds 2001 met nieuwe eigen songs. De enige andere persoon die er naast Lynne, 67 ook alweer, op te horen is, is zijn dochter Laura op de backing vocals. Laura Lynne, jawel. Ook daar gaan we het niet over hebben.

Dit is ook Jeff Lynnes eerste rondje face-to-face-interviews in vele jaren, zo blijkt als ik mijn recordertje voor hem neerzet en hij zegt: ‘Die dingen worden altijd maar kleiner.’ Ik begin met hem te feliciteren met zijn nieuwe plaat.

Jeff Lynne «Dankjewel, ik ben er zelf ook zeer tevreden mee. Ik heb er dan ook mijn stinkende best voor gedaan, want het moest de beste plaat worden die ik in mij had. In totaal heb ik er 18 maanden aan gewerkt. Veel plezier aan beleefd, dat zeker ook. Ik wilde er alle stijlen in die de mensen van mij kennen, en volgens mij is dat prima gelukt.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: