Humo sprak met Kim Clijsters:
'Een grand slam winnen betekent hooguit een gelukspiek, nu is mijn geluk veel dieper'

, door (svb)

53
kim clijsters
© Marco Mertens

Kim Clijsters (32) stapt in de hal van haar eigen tenniscentrum in Bree voorbij een toonkast met twee van haar vier grand-slambekers: die van haar eerste US Open en die van haar enige Australian Open. Ze hinkt een beetje omdat haar knie is genaaid: een misrekende sprong over een metalen hekje. Voor de rest gaat het goed met haar lichaam. De spieren staan strak, haar huid blaakt van gezondheid, ze kan nog altijd een grand écart doen. Hoe het in haar hoofd zit, zal blijken tijdens het gesprek. Ze begint er blij als een kind aan, want we hebben het over de Davis Cup.

Kim Clijsters «Het is precies zoals bij de Rode Duivels. Iedereen is erover bezig. Ik vind het geweldig. En zo goed dat het nu eens de mannen zijn. Ik kijk er ongelofelijk naar uit.

»‘Dat was bij u ook zo indertijd,’ zeggen sommige mensen me dan, maar dat is mij toen helemaal ontgaan. Ik had er geen idee van hoe ze hier met me meeleefden. Dat ik na mijn eerste grandslamfinale op Ro-land Garros van de ene dag op de andere bekend was geworden, dat weet ik nog heel goed. Ik voelde meteen dat ik anders werd bekeken en eigenlijk vond ik dat niet zo fijn. Maar hoe hard die mensen voor mij hadden gesupporterd? Ik had er geen flauw idee van.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: