Het Lieve Leven: ex-topspits Piet den Boer

, door (wh)

Deel
Piet den Boer

Ik interview de nog altijd indrukwekkende ex-topspits (57) in zijn bescheiden maar aangename landhuis, verscholen in het Geelse groen. Vrijwel meteen begint Den Boer over de nieuwe wending die zijn leven heeft genomen: het doen van goede werken. Waar hij kan, zet hij zijn bekendheid als sportheld met overgave in. Zijn financiële netwerk doet de rest. De perfecte combinatie om recht mee naar de hemel te gaan. Ja, van deze goedheilig man kan Kezenhater Kompany nog véél leren.

HUMO Je komt uit een Rotterdams gezin van havenarbeiders.

Piet den Boer «Arm maar proper (glimlacht). Vader en moeder waren pure Rotterdammers. Eerst woonden we in de Krooswijk, maar het huis daar was zo vochtig dat we moesten verhuizen: ik liep constant met een lichte bronchitis rond, dat geeft je enig idee. We trokken naar het Zuid, in de volkswijk Charlois, vlak bij de haven. Naast ons woonden mijn opa en oma: ze hadden dertien kinderen, mijn moeder was de oudste.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan