Herman Brusselmans: 'Schrijvers en voetbal'

, door (hb)

Deel
Herman Brusselmans: 'Schrijvers en voetbal'

Ik zat in koffiehuis Simon Says met m’n bevriende collegae Dimitri Verhulst, Saskia de Coster en Christophe Van Gerrewey te babbelen over het edele voetbalspel.

‘Hoewel ik linksbenig ben, kop ik de bal vaak in doel met m’n achterhoofd,’ zei Saskia de Coster. Dat ze linksbenig was, wisten we eigenlijk al, want we hadden Saskia eens, vanwege een literair dispuut over het cryptofeminisme, Kristien Hemmerechts een serieuze sjot tegen haar pruim zien geven, en ja hoor, dat deed ze met haar linkerbeen. Kristien Hemmerechts bleek eerder een bijter dan een sjotter, en nadat ze overeind geklauterd was, beet ze Saskia de Coster in haar wang.

Als daar maar geen muilen van komt, dacht ik toentertijd, en m’n gedachte was nog niet koud of zowel De Coster als Hemmerechts leken het op een tongzoenen te gaan zetten, tot een klein kaal mannetje, dat meneer Hemmerechts bleek te zijn, riep: ‘Kristien, niet kussen met die pot, of je mag nooit meer aan m’n roede chipoteren!’ Met tegenzin lieten de grandes dames de la littérature flamande elkaar los. Dimitri Verhulst zei: ‘Toen ik nog bij de reserven van Erembodegem speelde, stond ik bekend om m’n infiltrerend vermogen vanaf het middenveld, waarbij ik de korte combinatie met de winger niet schuwde.’ Dat viel me mee van Dimitri. Ik had immers nooit verwacht dat hij een man van de korte combinatie zou zijn, want daar moet je je verstand bij gebruiken.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: