'Parijs 13/11': Dwarskijker over de terreur

, door (rv)

60
1200

'Toch wonderlijk dat er nog steeds geen maagdenschaarste heerst in de beste der hemelen. God is liefde: het kan niet anders'

Eén, VTM – 17 november

Enkele twintigers met een bomvest aan, die het noodlot graag in eigen handen nemen, hebben op vrijdag de 13de hun stoel in de hemel ruimschoots verdiend. Deze religieus getinte jongelui bedienden zich vaardig van een kalasjnikov. Dat oorlogswapen van Russische makelij is volgens de wereldpers vrijelijk te koop in de meeste Belgische ijzerwinkels, vaak voor een zacht prijsje of anders twee voor de prijs van één. Nadat ze andermans bloed hadden vergoten, brachten sommige van die twintigers zichzelf tot ontploffing.

Het licht van de eeuwigheid, waaraan verblinding voorafgaat, duurt naar schatting anderhalve seconde en gaat met een explosie gepaard: de paukenslag Gods. Dat is vermoedelijk het laatste wat je enigszins hoort als je hemelwaarts, maar evengoed in alle andere richtingen, uit je vel knalt. Geloven is misschien: aannemen dat de Alziende zulke taferelen met welgevallen gadeslaat. Toch wonderlijk dat er nog steeds geen maagdenschaarste heerst in de beste der hemelen. God is liefde: het kan niet anders.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: