De stoutste mens ter wereld: Tom Waes

© Geert Franssen

, door (jm)

87

'Soms denk ik: fuck, waarom kan ík niet Matthias Schoenaerts zijn?'

Waes heeft een rolletje in de film van ‘Safety First’, zit weldra op Eén aan de zijde van Cath Luyten ‘Echt niet OK!’ voor, zet een nieuwe reeks van ‘Reizen Waes’ in de steigers, en speelt donderdag de grote finale van ‘De slimste mens ter wereld’, de quiz waarin hij excelleerde. Waes is de grote favoriet.
Tom Waes «Mensen van de opnameploeg vroegen me vaak: ‘Hoe blijf jij toch zo kalm?’ Terwijl ik uit mijn vel bibberde van de zenuwen! Maar klaarblijkelijk kan ik stress goed verbergen. En: ik slaagde er altijd in om de knop om te draaien zodra dat bezwerende beginmuziekje klonk, en Erik Van Looy begon te praten. Dan was het gewoon: ‘En nu spélen, Waes.’

»Ik ben heel blij dat ik heb meegedaan, maar ook ongelooflijk opgelucht dat het voorbij is. Dat spelletje kroop echt in mijn systeem. Dan stond ik met iemand te babbelen, noemde die Gwendolyn Rutten, en begon ik in mijn hoofd meteen het lijstje te maken: ‘Open VLD – voorzitster – Aarschot’. Ik werd er onnozel van. En net dat is het knappe aan ‘De slimste mens’: het berooft je van je relativeringsvermogen. Want je wéét dat het maar een tv-quiz is, een onnozel spel, maar zodra je daar zit, geloof je dat je met iets heel belangrijks bezig bent.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: