Donald Trump & zijn biograaf:
'Hij gelooft dat hij president móét worden, omdat hij genetisch superieur is'

, door (js)

13

'Volgens Trump bestaat de wereld uit winners en suckers. Dat zijn degenen die afgunstig staan toe te kijken hoe winnaars zoals hij rijk worden'

De Amerikaanse komiek Bill Maher ging ooit een weddenschap aan met Donald Trump: hij zou 5 miljoen dollar krijgen als hij kon bewijzen dat hij níét het resultaat was van een vrijpartij tussen moeder Trump en een orang-oetan. ‘Want alleen een orang-oetan heeft dezelfde oranje kleur als Donalds kapsel.’ De voormalige talkshowhost Jon Stewart herdoopte Donald Trump in het satirische ‘The Daily Show’ tot Fuckface von Clownstick. Toen ‘The Donald’ in juni zijn kandidatuur voor het presidentschap bekendmaakte, kon de afscheidnemende Stewart zijn vreugde niet op. Hij dankte ‘gift from heaven’ Trump om van de laatste zes weken uit zijn carrière de allerbeste te maken.

Vandaag is het lachen menig komiek vergaan. Want in de race naar de voorverkiezingen voor de Republikeinse presidentskandidaat lijkt Donald Trump op dit moment over de beste kaarten te beschikken. Uit een peiling die vlak voor het door CNN uitgezonden Republikeinse verkiezingsdebat van afgelopen dinsdag afgenomen werd, bleek 41 procent van de Republikeinen vastbesloten te zijn om Trump naar de presidentsverkiezingen van 2016 te sturen. Zijn grootste rivaal Ted Cruz strandde op 14 procent. Trumps succes bezorgt diens kersverse biograaf Michael D’Antonio handenvol werk. In het pas verschenen ‘Never enough’ schetst de journalist en Pulitzer Prize-winnaar een haarscherp beeld van de 69-jarige New Yorkse bouwpromotor, vastgoedmagnaat, ondernemer, brulboei en presidentskandidaat. ‘Van over de hele wereld stromen vragen binnen van mediamensen die zich zorgen maken over ‘die toekomstige president van Amerika met zijn rare kapsel’,’ zegt hij.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: