Humo's onhandelbare elf: dit zijn de 11 stoutste voetballers van België

, door (tr)

16
vb_voetbal

'Een boek over hoe je een normaal leven kunt leiden in deze wereld van excessen: dat zou voor veel voetballers heel leerrijk zijn'

Benito Raman

‘Op zijn flikker’

‘Divide et impera’, zo staat er in inkt te lezen op de onderarm van de AA Gent-aanvaller Benito Raman. ‘Verdeel en heers’: een spreuk die Raman in december in de praktijk bracht door vlak na de Gentse overwinning tegen KV Kortrijk plechtig voor een volle Ghelamco Arena te verklaren dat ‘alle boeren homo’s’ zijn – een verwijzing naar de rivalen van Club Brugge. Verontwaardiging was zijn deel, zowel uit Brugse hoek als uit eigen kringen: Hein Vanhaezebrouck trok pijlsnel zijn handen af van de jonge spits, en in ‘Stadion’ liet Johan Boskamp weten dat Benito ‘op zijn flikker’ verdiende – waarmee Johan nochtans in één moeite bewees ook geen voorstander te zijn van voorzichtige woordkeuze. Raman wentelde zich na de uitspraak in excuses, en liet verstaan in gesprek te willen gaan met de holebigemeenschap om boete te doen – hij zou zich naar verluidt zelfs al een fraai stel regenlaarzen aangeschaft hebben om hen persoonlijk te gaan bezoeken op hun erf. Op dinsdag 12 januari wordt Raman voor de Geschillencommissie verwacht, die hem met een gepaste, hopelijk niet door de Gimp-scène uit ‘Pulp Fiction’ geïnspireerde sanctie zullen bedenken.

Jef Brouwers (sportpsycholoog) «Raman is de dupe van een groepje jongens die elkaar in het enthousiasme van de overwinningsroes hebben zitten oppoken. Dan flap je er onbewust zo’n uitspraak uit die tegen de borst stuit, terwijl de FIFA om de haverklap pleidooien voor meer respect houdt. Er zijn geen aanwijzingen dat het bij Benito om een gerichte actie gaat, laat staan dat het weloverwogen uitspraken zouden zijn.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: