'Tegen de sterren op':
Clara Cleymans & Ella leyers en het geheim van K3

© Johan Jacobs

, door (jm)

24

'Als je echt humor van een adembenemend niveau wilt, heb je meer geld en meer tijd nodig' Clara Cleymans

Beiden hebben ook net een hoofdrol in een grote dramaserie achter de rug: Cleymans droeg het derde seizoen van ‘De Ridder’, Leyers speelde de doortastende politie-inspecteur Annelies Donckers in ‘T.’.

Clara Cleymans «Als je drama filmt, is de sfeer op de set automatisch wat ernstiger, heb je een heel doorleefde vorm van concentratie nodig en moet je je afzonderen van alle mogelijke stoorzenders. Een humorprogramma als ‘Tegen de sterren op’ is gemoedelijker: de opnames hebben altijd weer iets van een heerlijk uit de hand lopend scoutsweekend. Het gaat snel, het is gevarieerd, en er hangt een fijne lichtheid in de lucht. Humor is ook niet gebaat bij honderd takes, want dan klop je de grap eruit.»

Ella Leyers «Toen ik een jaar of 11 was, nam ik met enkele vriendinnen geregeld grappige filmpjes op – er zaten ook imitaties bij. Toen ontdekte ik dat de dingen die we meteen opnamen, uiteindelijk ook het leukst waren om naar te kijken. De dingen niet te lang laten liggen, niet te veel nadenken. Gewoon: dóén.»

HUMO Lukken er soms ook dingen niet?

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: