Martin Heylen over de kritiek op 'Terug naar eigen land'

© Thomas Legrève

, door (jm)

1

'We hadden ook met entertainers naar de streek van de vluchtelingen kunnen trekken, voor een spelprogramma – om het snelst weer in Brussel!'

Eerste opvallende vaststelling: Heylen draagt zijn bril deze keer niet louter ter optische optimalisatie – er zit een cameraatje in.

Martin Heylen «Dat geeft een intiem effect, want op die manier kijkt ook iedereen thuis mijn gesprekspartners recht in de ogen. De tweede bedoeling is dat de kijkers letterlijk en figuurlijk door mijn bril naar de werkelijkheid kijken. Ik spreek in de reeks vaak hardop mijn gedachten uit bij wat ik zie – terwijl de kijker dus exact hetzelfde ziet.»

HUMO Waarom ben je precies naar Sijsele gegaan?

Heylen «Ik was aan het nadenken over een nieuw programma waarin ik die bril kon integreren, en plots klopte de actualiteit dwingend aan. De migrantenstroom zwol aan, en ik dacht al snel: ‘Dit kan niet tijdelijk zijn.’ Ik had al genoeg ellende in de wereld gezien om meteen te beseffen dat we een historisch kantelpunt meemaken.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan