Herman Brusselmans: 'Regen'

, door (hb)

Deel
Herman Brusselmans: 'Regen'

Ik ging naar het optreden van de nieuwe Vlaamse rockgroep Dubbele Bodem in de Charlatan op de Vlasmarkt in Gent. Ik was benieuwd, niet alleen omdat Vlaamse rockmuziek mij altijd nauw aan het hart heeft gelegen, tevens omdat één van de leden van Dubbele Bodem, de bassist, de kleinzoon is van een gozer met wie ik ooit m’n legerdienst heb gedaan. Als je zelf geen kinderen hebt, sta je er zelden bij stil dat andere mensen van 58 jaar al godvergeten kleinkinderen kunnen hebben.

Dat zit zo: m’n legermaat, Matthieu Van Langsdonck, was 22 toen hij een dochter kreeg, Patricia; zij was 19 toen ze een zoon kreeg, Lonny, die nu 17 is, dus dat klopt. Deze Lonny was thans de bijzonder bedreven bassist van Dubbele Bodem, dat verder bestaat uit de gitarist Achmed, de drummer Cliff en de zangeres Victoria, bijgenaamd Radar, omdat ze, naar eigen zeggen, in haar hoofd ‘een radar heeft die signalen opvangt uit de ruimte, maar alleen als het regent’.

Eigenlijk is dit meisje krankzinnig, maar wie niet tegenwoordig? Je kan beter een radar in je hoofd hebben dan jezelf vol speed spuiten, een sonnet van Shakespeare brullen en onder de trein springen, want zulke jongeren bestaan ook, ik ken er alleszins eentje, een neef van een gast met wie ik nog gestudeerd heb, en die neef was helemaal dol in de kop geworden door wat er gebeurt in de wereld, vluchtelingen, aanslagen, Syrië, klimaatverloedering, burgeroorlogen in Afrika, noem maar op.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: