Double Bill:
Team William & Protection Patrol Pinkerton

, door (kv)

13
team william ppp 1200

'Bands, artiesten, politici, iedereen neemt zichzelf zo serieus tegenwoordig'

Bovendien heeft Floris De Decker (30), frontman van Team William en een beetje een alleskunner, de plaat van Protection Patrol Pinkerton geproducet. Ideale gelegenheid om hem eens samen te zetten met PPP-zanger Jelle Denturck (26). Wat meteen opvalt als Humo bij de twee aanschuift aan een tafeltje in de Gentse Vooruit: ze hebben het consequent over ‘PPP’ – het zijn dus niet alleen Studio Brussel-presentatoren die struikelen over die onmogelijke groepsnaam.

Floris De Decker «Ik heb Jelle leren kennen op een Elliott Smith-coveravond in een café hier in Gent. Ik moest daar ook een nummer spelen, ‘A Fond Farewell’. Ik had de eerste plaat van PPP gekocht, en woonde nog samen met Arne (Sunaert, toetsenist van Team William, red.). Op een dag lag de plaat van PPP op en was Arne klassieke muziek aan het spelen op zijn kamer: dat klonk supermooi samen. Op die Elliott Smith-avond heb ik dat toen tegen Jelle gezegd: ‘Je moet eens strijkers in je muziek steken.’»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan