Jan Boskamp over de Europese droom van Anderlecht en AA Gent

, door (jvds)

Deel
boskamp 1200

'Het kan zomaar opnieuw beginnen te lopen bij AA Gent, maar het kan ook nóg moeilijker worden.'

Jan Boskamp «Ik heb net een kies laten trekken en het doet pijn als kolere. Ik had tandpijn en zat er wat aan te rommelen, tot er plots een stuk afbrak en hij er helemaal uit moest. Laten we het maar over voetbal hebben, dan denk ik er even niet aan. Weet je, bij de loting dacht ik nog: ‘Die van Wolfsburg zijn te pakken,’ maar ze bleken toch iets te hoog gegrepen. Het leek ook alsof die van Gent niet vooruitkwamen. Neto, die ik één van hun beste vind, werd simpel vastgezet. Weet je, ook tegen Valencia had het na een halfuur over kunnen zijn, maar toen wisten ze zich meteen te herpakken. Tegen Wolfsburg gebeurde het pas in het laatste kwartier. Ik koester een beetje hoop, maar toch niet te veel.»

HUMO Hoe verklaar je de terugval van AA Gent?

Boskamp «Ze hebben een jaar lang op een héél hoog niveau gespeeld. Iedereen vond het prachtig wat ze bereikten, behalve die van Club Brugge. Ze zaten op een wolk en wonnen alles, tot en met de Gouden Schoen. En dan krijgen ze een tikkie, dat overkomt elke ploeg weleens.
»Het beste voorbeeld is Laurent Depoitre: niet normaal hoe goed die jongen gespeeld heeft. Nu lopen we allemaal te zagen, maar hij heeft het afgelopen jaar waanzinnig veel energie verbruikt, dan is een mindere periode te begrijpen. Nu is het sleuren en trekken voor hem, hij raakt geen man meer voorbij.»

HUMO Wat deed jij destijds als één van jouw spitsen uit vorm was?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: