'The Story of God': de oerknal volgens Morgan Freeman

, door (mke)

78
morgan freeman

'Christenen, moslims, boeddhisten... Ze denken vaak dat ze een totaal andere visie op de wereld hebben, terwijl ze net erg op elkaar lijken'

Morgan Freeman «Het verhaal van God is één van de grootste mysteries ter wereld. De drang om dat mysterie te doorgronden, om het onbegrijpelijke te begrijpen, is iets wat elke mens vroeg of laat in zijn leven ervaart. Zelf blijf ik ook op zoek naar antwoorden – nu nog op mijn oude dag, ja.»

- Zou u uzelf gelovig noemen?

Freeman «Ik zie mezelf veeleer als een levenslange leerling, want ik verwonder me nog elke dag over de grote levensvragen: waarom ben ik hier? Wat is het doel van mijn bestaan? De wetenschap heeft al heel wat antwoorden op die vragen geformuleerd, maar nog niet alles is verklaard. In ‘The Story of God’ heb ik bijvoorbeeld een interessant gesprek met monseigneur Marcelo Sanchez Sorondo (de kanselier van de Pontificale Academie van Wetenschappen van het Vaticaan in Rome, red.) over de oerknal. Volgens hem is die helemaal niet in tegenspraak met het Bijbelse idee van de schepping, omdat de oerknaltheorie niet verklaart wat er vóór die big bang was. Als heel ons universum ooit in één puntje geconcentreerd zat, waar kwam dat puntje dan vandaan?»

- In ‘The Story of God’ worden godsdiensten grondig onder de loep genomen. Is dat nodig, vandaag?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: