Revue Lanoye: 'The Comeback Family'

, door (tl)

8
Revue Lanoye: 'The Comeback Family'

Mocht ik een goksite runnen? Ik liet alle sportwedstrijden vallen en spitste me toe op de Amerikaanse verkiezingen. Nee, niet de uitslag. Die staat al vast. De Republikeinen verliezen.

Zelfs indien ze winnen.

SCHILD EN CARAMBOLE

Ik lijst de scenario’s op. Wordt Trump hun kandidaat, dan vrezen partijstrategen dat hij inmiddels zoveel kiezersgroepen heeft geschoffeerd dat Hillary wel móét zegevieren. Met de vingers in de neus en een landslide in haar sacoche.

Wordt Trump alsnog president? Dan vrezen de partijcenakels minder greep te hebben op een triomfantelijk losgeslagen pitbull dan zelfs op een rancuneuze Hillary Clinton. En indien het partij-establishment, na een regelrechte vechtconventie, alsnog komt aankakken met een derde kandidaat? Dan neemt Trump gegarandeerd als onafhankelijke deel aan de race en raken de conservatieve stemmen helemaal verdeeld, ten voordele van Hillary. En wat als het witte partijkonijn na een mirakel het pleit mocht winnen, tegen Trump én Hillary in? Dan hebben de Republikeinen zich nog steeds vervreemd van een groot deel van hun achterban, die hen zal blijven beschouwen als achterbakse sjoemelaars.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: