'Op natuurlijke wijze gay'
Dwarskijker over 'Jani gaat...' en 'Hollywood in 't echt'

, door (rv)

114
jani 1é00

Jani gaat…

VIER – 4 april

Wie zei ook weer in een niet nader genoemd café, terwijl geen mens luisterde, dat televisie een netwerk van platgetreden paden is? Best mogelijk dat ikzelf dat meninkje op mijn conto mag schrijven. Niets om trots op te zijn, maar ach, wat schiet je op met trots in het aanschijn van de onmetelijke dood? Als sfeermaker heb ik mijn weerga niet.

In ieder geval verkent Jani Kazaltzis in ‘Jani gaat…’ niets nieuws onder de oeroude zon. Vermeldenswaard is dan weer dat Jani nog net iets meer de Griekse beginselen is toegedaan dan een gay die niet van Griekse komaf is. Voor het overige vind ik deze Kazaltzis, die weet heeft van camp, wel een toffe peer. Hij kan onderhoudend en in tamelijk giftige bewoordingen walgen zodra hij andermans klerenkast heeft opengetrokken. Het kon niet uitblijven dat iemand daar ooit zijn beroep van zou maken.

In ‘Jani gaat…’, zijn nieuwe carrièrestap, frequenteert hij kringen waar hij zonder cameraploeg wellicht niets te zoeken zou hebben, en ondertussen geeft hij het ruime publiek wat het van hem gewoon is: hij is het soort homo dat de goegemeente voor de geest komt als zij zich om één of andere reden een denkbeeld van een homo wil vormen. Als vertegenwoordigers van die goegemeente, met een slok op, al eens voor de lol een homo nadoen tijdens Vlaamse bruiloften en partijen, dan acht ik het niet geheel onmogelijk dat Jani daar onrechtstreeks model voor heeft gestaan.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: