De jonge benen in 'Iedereen Beroemd':
'Wij maken het wielrennen minder saai'

, door (lk)

74
jonge benen

'Van aanvallen word je een betere renner'

In ‘Jonge Benen’ filmden de jonge profrenners Tim Wellens, Louis Vervaeke, Jasper Stuyven en Sean De Bie vorig jaar drie afleveringen lang met veel zwier hun leven in en naast het peloton. De reeks eindigde ietwat op een afknapper, met teleurstellende prestaties van drie van de vier op het BK Wielrennen in Tervuren. Maar toen ze hun gezamenlijke rijwoning in Alora in Andalusië dit jaar inruilden voor een statig huis in Torremolinos, begon het opnieuw te kriebelen. Came-raatjes en iPods gingen weer mee in de bagage. Op de beelden vanuit Andalusië blinken hun ogen weer even fel als hun afgetrainde kuiten. En dus begon ‘Jonge Benen’ medio februari aan een tweede leven, nu als wekelijkse rubriek in het Eén-magazine ‘Iedereen Beroemd’.

HUMO Nog meer dan vorig jaar filmen jullie dit seizoen zelf jullie belevenissen. Wie gaat daar intussen het meest complexloos mee om?
Sean De Bie «Tim. Hij durft ook in de bus, als alle ploegmaats toekijken, zijn camera aan te zetten en te filmen.»

Louis Vervaeke «Dat verbaasde mij in het begin, want hij is zeker niet de meest sociale renner van het peloton. Hij zegt altijd dat hij het mooie souvenirs voor later vindt.»

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: