Jonge Leeuwen Billie Leyers (21), dochter van Jan Leyers

, door (fvd)

66
billie
© Bas Bogaerts

'Ik ween gewoon gráág. Ik zou hier en nu kunnen wenen, en dat tof vinden ook'

Olga, bekend als gezicht van kinderzender VTMKZOOM en van de Televisiester die ze daar vorige maand voor kreeg, is vandaag verhinderd vanwege examens. Klein gebrek, geen enkel bezwaar: Jonge Leeuw Billie Leyers – genoemd naar voorname Billies als Jean King (tennis) en ‘Jean’ (Michael Jackson), en ook een beetje Holiday (‘Strange Fruit’) – praat, klatert, lacht en legt uit voor twee. Als studente muziekproductie aan het conservatorium van Gent en als frontvrouw van de in een funky tempo aan de weg timmerende poptriphopgroep Maple Black, is ze bovendien de enige soul sister die zich op dit moment voltijds aan de muziek wijdt, naar verluidt toch nog steeds de corebusiness van vader Jan.

Billie Leyers (21) «De standaardgrap van papa is: ‘Als mijn kinderen straks maar niet thuiskomen en zeggen dat ze advocaat of dokter willen worden. Liever iets serieus.’ (lacht) De werkelijkheid is natuurlijk een cliché van de strekking ‘Als ze maar gelukkig zijn’, maar sowieso is het toch logisch dat je geneigd bent om over te nemen waar je mee bent opgegroeid? De bankiersdochter zal sneller de financiën in gaan, de zoon van een bakker neemt later waarschijnlijk de familiezaak over.

»En: we konden er echt niet omheen. ’t Is niet alsof papa ’s avonds thuiskwam van zijn job, ‘Moeilijke dag gehad’ zei en vervolgens zwijgend voor de televisie neerplofte. Nee, zijn bureau is thuis, en hij begint ’s avonds pas te werken.»

HUMO Tegelijk is het te romantische beeld van een muzikantenbestaan daardoor ook aan jou voorbijgegaan. De negatieve kanten van de job – creatieve meningsverschillen, het eindeloze bijschaven, gebeurlijke writer’s blocks – heb je evengoed meegekregen.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: