Jan Mulder: 'De handdoek'

, door (jmu)

Deel
Jan Mulder: 'De handdoek'

België-Finland. De Rode Duivels oefenen. De Bruyne loopt naar de hoekvlag. Voordat hij de corner neemt komt een jongetje, dat gehurkt achter de zijlijn zat, naar Kevin toe en reikt hem een handdoek aan. De Bruyne veegt zijn gezicht en hals af, de armen en benen. Gooit na het maken van zijn toilet de handdoek terug in de grijpgrage handen van de jongen die als een haas in de berm verdwijnt, neemt plaats achter de bal en zet voor.

Vlak voor de voorzet van De Bruyne vliegt een ander slaafje van de KBVB met een handdoek vanuit zijn schuilplaats achter het doel naar Romelu Lukaku, die op de penaltystip staat, om hem zijn voorhoofd te laten afvegen, opdat de bal een mooi droog vertrekpunt krijgt als hij op het hoofd van de spits terecht zou komen.

Na de gemiste kopbal wenkt Lukaku meteen om zijn handdoek. Hij veegt alles weer goed schoon, het publiek, de tegenstander, de scheidsrechters en de televisiekijkers wachten wel even. Elders op het veld van het Koning Boudewijnstadion zien we dezelfde sanitaire handelingen.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: