Jan Mulder: 'Martínez'

, door (jam)

Deel
Jan Mulder: 'Martínez'

Defour wil weg. Tielemans wil(de) weg. Kums wil weg. Okaka wil weg. Engels neigt naar weg. Izquierdo snakt naar een andere club. De hoofdcoach van Standard, Ferrera, wordt door het bestuur zoveel mogelijk gedwarsboomd en moet eigenlijk vertrekken, maar blijft, ter behoud van zijn salaris. De Belgische competitie 2016-17 is begonnen.

Interessant zijn de prijskaartjes om hun nek en de manieren waarop de betrokkenen tactisch opereren om de breuk al of niet te forceren. Ferrera verroert geen vin. Het commentaar van Kums op zijn vraagprijs van 10 miljoen was: ‘Tien miljoen ben ik niet waard.’ Het mooie van deze uitspraak is, dat Kums het meent. In Europa worden veel mindere spelers verhandeld voor het driedubbele van dat bedrag, hij vindt 10 miljoen al raar. Kums is een zeldzaam exemplaar in de voetbalwereld. Prachtige, bescheiden voetballer. Was hij maar op het EK geweest, in het team van de Rode Duivels dat om een slimme spelmaker schreeuwde.

De praktijk van de internationale transferwinkel leert dat 10 miljoen een som gelds is die tegen de potentiële kopers zegt: ‘Koop ’m maar niet. Niks waard.’

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd: